Service scaune rulante

Structura de economie socială din cadrul Asociaţiei CLUB SPORTIV ROȚILE SCHIMBĂRII desfăşoară servicii de întreţinere şi reparaţii scaune rulante (service) precum şi consiliere specializată cu scopul de a informa beneficiarii atât despre criteriile minime de calitate ale produselor (scaunelor) cât şi despre obligaţiile furnizorilor şi autorităţilor.
 
În România, conform Legii 448/2006 și a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordarii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015 (COCA) persoanele cu dizabilități au dreptul la un scaun rulant gratuit, o singură dată în decurs de 5 ani.
 
În plus, așa cum precizează Societatea Academică din România în raportul ,, Imobilizat la domiciliu. Criza finanțării de scaune rulante în România” (2010) majoritatea beneficiarilor de scaune rulante nu primește instruire adecvată cu privire la utilizarea/întreținerea acestora. Scaunele rulante sunt totodată furnizate fără a fi realizată o evaluare anterioară cu privire la nevoile somatice, posturale sau de deplasare ale beneficiarilor.
 
Personalul din cadrul atelierului de întreținere echipamente de mobilitate este deservit  de persoane cu dizabilități care aduc experiența proprie în cadrul activităților desfășurate.

Ultimele știri:

Parteneri