Depășim obstacole, facem performanță!

Asociaţia Club Sportiv Roțile Schimbării

oct 22, 2015

Serviciul de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități locomotorii, o noutate pe piața prahoveană


Fiind vorba de o noutate pe piața prahoveană în ceea ce privește serviciile pentru persoanele cu dizabilități, autoturismul este pus la dispoziția celor care folosesc un scaun rulant sau care au mobilitate redusă.

 

În urmă cu aproximativ un an, structura de economie socială din cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării lansa serviciul de transport adaptat pentru persoane cu dizabilități. Fiind vorba de o noutate pe piața prahoveană în ceea ce privește serviciile pentru persoanele cu dizabilități, autoturismul este pus la dispoziția celor care folosesc un scaun rulant sau care au mobilitate redusă.autoturism adaptat transport persoane cu dizabilitati

Cum se procedează în cazul în care vreți să beneficiați de acest serviciu?

Fie adresați o cerere la primărie în care justificați nevoia de a beneficia de transport adaptat, în acest caz costul este decontat integral de autoritățile locale, fie contactați reprezentanții structurii de economie socială din cadrul Asociației, situație în care cheltuielile de transport sunt suportate de către beneficiar.

Ce spune Legea?

Potrivit art. 22 din Legea 448/2006 administrația publică locală are obligația să ia măsuri specifice pentru asigurarea transportului în comun pentru persoanele cu handicap, însă există și obligația prevăzută în același articol, la punctul C ,,să realizeze, în colaborare ori în parteneriat cu persoanele juridice, publice sau private, programe de transport ale persoanelor cu handicap”, totodată la art 33 se prevedere obligativitatea administrației publice de a finanța serviciile sociale destinate persoanelor cu handicap, putând încheia contract servicii sociale cu furnizori de drept privat.

În cazul în care solicitați serviciul de transport adaptat direct structurii de economie socială, fondurile obținute în urma prestării acestei activități sunt reinvestite în derularea de programe de conștientizare pentru persoanele cu dizabilități, instruire pentru viață independentă și sport adaptat pentru persoanele care folosesc fotolii rulante.

 

 

Perioada de derulare a proiectului „Abilitățile contează și economic” este 01.10.2014-15.12.2015


Ultimele știri:

General  -  mai 15, 2018

Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT

Citeste mai mult

General  -  iun 19, 2017

Succesul e ...MOLIPSITOR

Costin Dumitru structura...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

General  -  mai 20, 2017

Baschet și Bucurie în Mișcare

baschet in scaun...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

General  -  apr 25, 2017

Cătălin Petroșanu la Bucharest International 10k

Bucharest...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

Parteneri