Depășim obstacole, facem performanță!

Asociaţia Club Sportiv Roțile Schimbării

oct 29, 2015

Program de sensibilizare a problematicii dizabilității în rândul elevilor din Prahova


Peste 100 de elevi din Prahova au fost "Diferiți dar împreună" săptămâna aceasta la inițiativa Comunității Prof 21 în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării.

       Scopul programului a fost de a dezvolta sentimentul de afiliere la grup prin înțelegerea și cultivarea sentimentului de responsabilitate și prin dezvoltarea unor abilități de viață în rândul tinerilor.

            Activitatea la care au participat peste 100 de elevi de gimnaziu și liceu s-a desfășurat sub îndrumarea profesorilor reprezentați ai Comunității Prof 21, respectiv a doamnelor Atena Radu, Iuliana Muscă și a domnului Ionuț Nițu sub forma unei întâlniri dintre elevi, cadre didactice și persoanele cu dizabilități din cadrul Asociației Club Sportiv Roțile Schimbării. Elevii școlii gimnaziale Lizeta Paul Grecianu din comuna Albești și ai școlii din Cioranii de Sus cât și cei de la Liceul teoretic Al. I Cuza din Ploiești au fost interesați să afle povestea lui Costin și a Ceciliei și felul în care o dizabilitate îți poate schimba viața. În cadrul activității au avut loc demonstrații interactive de simulare a unei dizabilități (locomotorie sau vizuală) cu scopul a conștientiza această problematică.  asociatia club sportiv rotile schimbarii_scaun rulantMaria, una dintre eleve a mărturisit că nu ar deranja-o dacă ar avea un coleg de clasă care folosește scaun rulant pentru că „și el e om și are aceleași nevoi ca și noi”. O altă metodă inedită aplicată în cadrul proiectului a fost așa numita Bibilioteca vie, o modalitate de a interacționa cu reprezențanții asociației. rotile schimbarii_abilitatiAstfel Costin şi Cecilia au fost „cărţile vii” iar cititorii au fost reprezentați de către elevi. Acest exerciţiu a avut rolul de a promova diversitatea și demnitatea umană și de a încuraja dialogul între oameni, atitudinile deschise și non-discriminatorii. Costin și Cecilia, reprezentanții ONG-ului care se ocupă de reintegrarea persoanelor cu dizabilități au precizat că faptul că deși au o dizabilitate locomotorie, respectiv vizuală, acest lucru nu i-a împiedicat din a face tot ceea ce și-au dorit. Costin Dumitru: ,, nu vă grăbiți să judecați după aparențe pentru că fiecare dintre noi are ceva special. Eu am o dizabilitate. Însă handicapul mi-l atribuie mediul înconjurător în special prin lipsa accesibilității.”rotile schimbarii

 

 

 

 

 


Ultimele știri:

General  -  mai 15, 2018

Integrarea persoanelor cu dizabilități prin SPORT

Citeste mai mult

General  -  iun 19, 2017

Succesul e ...MOLIPSITOR

Costin Dumitru structura...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

General  -  mai 20, 2017

Baschet și Bucurie în Mișcare

baschet in scaun...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

General  -  apr 25, 2017

Cătălin Petroșanu la Bucharest International 10k

Bucharest...</p>
      
    

  </div>
         
    <div class=

Citeste mai mult

Parteneri